Báránypörkölt recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók

60 dkg báránylapocka,
8 dkg zsír,
15 dkg vöröshagyma,
1 dkg pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
10 dkg zöldpaprika,
5 dkg paradicsom,
só.

Recept elkészítése:

A bárányhúst kockára vágjuk, és jól megmossuk. Zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, és azonnal beletesszük a húst. Megsózzuk és beletesszük az összezúzott fokhagymát. Kevés vizet öntünk alá, majd fedővel lefedve rövid lében pároljuk. Mielőtt a hús megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre darabolt zöldpaprikát és a paradicsomot, és készre pároljuk. Köretnek galuskát adunk mellé, és fejes salátát kínálunk hozzá.

Elkészítési idő: 45 perc
Ajánlott ital: Kecskeméti kadarka

Receptek kategória: