Karfiolos rántott palacsinta recept

Recept elkészítése:

Karfiolos rántott palacsinta recept

Hozzávalók:
12 db a szokásos módon megsütött, sós palacsinta,
1 kis fej karfiol (kb. 25-30 dkg),
1 púpozott evőkanál finomliszt,
2 dkg vaj (vagy margarin),
1 tojás,
másfél dl tej,
fél dl sűrű tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 késhegynyi törött fehér bors,
ízlés szerint só,
a bundázáshoz 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa,
a sütéshez olaj.

Elkészítés:

      A karfiolt tisztítás után apró rózsáira szedjük, szűrőkanálba rakjuk, és beleengedjük a forrásban lévő, sós vízbe. Az újraforrástól számított 3 perc múlva kiemeljük a karfiolt a léből, és jól lecsurgatjuk. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd ráöntjük a forró tejet, és folytonosan kevergetve olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény falától. Sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, belekeverjük a tejfölt, majd hozzáadjuk a leszűrt karfiolt, végül elkeverjük a felveretlen, nyers tojással. A palacsintákat egyenként megtöltjük a karfiolos mártással, és összegöngyöljük. Mind a két végét behajtjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, és bő, forró olajban gyorsan megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk, és még melegen, sajtmártással tálaljuk.

Elkészítés ideje: 80perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: