Recept elkészítése:
Hortobágyi húsos palacsinta 1. recept
Hozzávalók:
10 sós palacsinta,
60 dkg borjúhús vagy bármilyen sertés- csirkehús,
10 dkg zsír,
5 dl tejföl,
2 dkg liszt,
20 dkg hagyma,
pirospaprika,
Piros Arany,
só.
Elkészítés:
A borjúhúsból pörköltet készítünk. A kész pörköltből a húst kiszedjük, összevagdaljuk. Hozzáadjuk a pörköltlé felét, 1-2 kanál tejfölt, s addig pároljuk, amíg pépszerű lesz. A palacsintákat ezzel töltjük. Tűzálló tálba fektetjük a palacsintákat. A pörköltlé másik felét tejfölös habarással felforraljuk, átszűrjük. Ezzel a mártással öntjük le a palacsintákat.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges