Hortobágyi húsos palacsinta 1. recept

Recept elkészítése:

Hortobágyi húsos palacsinta 1. recept

Hozzávalók:
10 sós palacsinta,
60 dkg borjúhús vagy bármilyen sertés- csirkehús,
10 dkg zsír,
5 dl tejföl,
2 dkg liszt,
20 dkg hagyma,
pirospaprika,
Piros Arany,
só.

Elkészítés:

      A borjúhúsból pörköltet készítünk. A kész pörköltből a húst kiszedjük, összevagdaljuk. Hozzáadjuk a pörköltlé felét, 1-2 kanál tejfölt, s addig pároljuk, amíg pépszerű lesz. A palacsintákat ezzel töltjük. Tűzálló tálba fektetjük a palacsintákat. A pörköltlé másik felét tejfölös habarással felforraljuk, átszűrjük. Ezzel a mártással öntjük le a palacsintákat.

Elkészítés ideje: 40perc

Receptek kategória: