Belga spenótos palacsinta recept

Recept elkészítése:

Belga spenótos palacsinta recept

Hozzávalók 4 személyre:
A palacsintához:
10 dkg rétesliszt,
2-3 tojás,
2 dl tej,
szódavíz,
3 evőkanál olaj,
só.

A töltelékhez:
50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott paraj,
5 dkg vaj,
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma,
csipetnyi cayenne-bors,
15 dkg rokfort (márvány) sajt,
1 dl tejföl,
35 dkg sonka.

A tetejére:
1 dl tejföl,
1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem.

Elkészítés:

      A tésztához valókat - 1 evőkanál olajat félretéve - habverővel simára keverjük, és annyi szódavízzel hígítjuk, hogy palacsintatésztát kapjunk. Egy óráig pihentetjük, ez alatt összeállítjuk a tölteléket. Ha friss parajból készítjük, akkor megtisztítjuk, vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd apróra vágjuk vagy turmixoljuk. Ha fagyasztottat veszünk, akkor felolvasztjuk, és alaposan kinyomkodjuk. A hagymát a vajban megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. A parajt beleforgatjuk, a sajtot bele morzsoljuk, és a tejföllel összekeverve cayenne-borssal ízesítjük. Végül a sonka apróra vágott felét is hozzáadjuk. A palacsintasütőt az első palacsinta sütéséhez a félretett olajjal vékonyan kikenjük, majd a tésztamasszából vékony palacsintákat sütünk. (Utána már csak akkor kell a palacsintasütőt kiolajozni, ha lesül, különben a tésztában levő olaj magától megkeni.) A kisült palacsintákat a töltelékkel megkenve egyenként összegöngyöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tetejüket tejföllel vékonyan megkenjük, és a maradék, vékony laskára vágott sonkával megszórjuk. Forró sütőben, vagy mikrohullámú készülékben alaposan átmelegítjük, és tálalás előtt a petrezselyemmel meghintjük.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: