Az igazi Gundel palacsinta recept

Recept elkészítése:

Az igazi Gundel palacsinta recept

Hozzávalók:
Töltelék:
1.5 dl rum,
4 dkg mazsola,
2 dkg cukrozott narancshéj,
18 dkg dió,
1 dl tejszín,
12 dkg cukor,
fahéj
Mártás:
2.5 dl tej,
vanília,
3 dkg cukor,
10 dkg csokoládé,
1.5 dl tejszín,
3 tojás sárgája,
10 dkg cukor,
5 dkg kakaó,
1.5 dkg liszt.

Elkészítés:

      Töltelék: A rumba beáztatjuk a mazsolát és a narancshéjat. A felforralt tejszínbe beletesszük a darált diót, cukrot, kis fahéjat, a leszűrt mazsolát és narancshéjat, 1-2 percig főzzük, esetleg egy kevés tejet is adva hozzá, míg kenhető pép lesz. Mikor kissé lehűlt, a fele rumot beleöntjük. A kisütött palacsintákat a szokott módon megtöltjük, hengeresre csavarjuk.
A mártáshoz: a tejet a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A csokoládét a sütőben megolvasztjuk. A tejszínből kemény habot verünk. A tojás sárgákat a cukorral, majd a kakaóval, kevés liszttel és tejjel, a habverővel simára keverjük. Hozzávegyítjük a megolvadt csokoládét, majd gyors keverés mellett, öntjük hozzá a forró tejet. Mérsékelt tűzön, forrpontig hevítjük. Levéve a tűzről még kevergetjük, majd a tejszínhez keverjük, melybe beleöntjük a rum másik felét. A forró mártást csak a tányéron öntjük a palacsintákra.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: