Auguszta palacsinta recept

Recept elkészítése:

Auguszta palacsinta recept

Hozzávalók:
8 dkg liszt,
1 tojás,
1.2 dl tej,
2 alma,
3 evőkanál cukor,
1 evőkanál vaj,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál Calvados (almapárlat),
1 teáskanál étkezési búzakeményítő,
2 evőkanál olaj,
őrölt fahéj,
reszelt szerecsendió.

Elkészítés:

      Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük. A gyümölcsöt felszeleteljük, és lábosba tesszük. Meghintjük 2 evőkanál cukorral, fahéjjal és szerecsendióval. Hozzáadjuk a vajat, a citromlevet és az 1 evőkanál vízzel hígított almapárlatot. Kis lángon, kevergetve kb. 5 percig pároljuk. Az étkezési búzakeményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, és a párolt almára öntjük. Összeforraljuk, majd letakarva, kb. 2 órára hideg helyre állítjuk. A lisztet összekeverjük a tojással és a tejjel. Hozzáadunk 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál cukrot és kevés fahéjat. Kb. 30 percig pihentetjük. A tésztából a maradék olajon 4 palacsintát sütünk, amelyeket megtöltünk a kihűlt almával. Őrölt fahéjjal megszórva, a maradék almával körítve kínáljuk.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: