Amerikai túrós palacsinta recept

Amerikai túrós palacsinta recept

Hozzávalók:
8 db sima, édes palacsinta;
25 dkg tehéntúró,
2 tojás,
5 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg mazsola,
1 dl tejföl,
2 dkg vaj,
1 doboz mirelit meggy vagy fél üveg befőtt,
6 dkg cukor,
1 késhegynyi fahéj,
1 dkg liszt,
1 dl meggylé,
1 dl tejszín.

Elkészítés:

      Palacsintatésztát készítünk úgy, hogy a tojások fehérjét habbá verve tesszük a tésztába. A szokottnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk. Az áttört túrót a tojások sárgájával, porcukorral, citromhéjjal, mazsolával, tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a fehérjék habját. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, összegöngyöljük, hőálló tálba tesszük egymás mellé. Meglocsoljuk olvasztott vajjal. Letakarjuk alufóliával, kissé átsütjük a sütőben, de nem pirítjuk meg.
Meggymártás: a mag nélküli meggyet a cukorral, fahéjjal lábasba öntjük. A lisztet simára keverjük a meggylével, felengedjük tejszínnel, ráöntjük a cukros meggyre. Néhány percig forraljuk. A mártást melegen, vagy hidegen a palacsintákra öntjük.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra