Almás palacsinta recept
Hozzávalók:
100 g alma
200 g liszt
1,5 dl tej
1 db tojás
vaj a sütéshez
50 g porcukor
őrölt fahéj
só
150 g barackdzsem
50 g dió.
Elkészítés:
A tojást tejjel simára, egyneművé keverjük. Liszttel, átvonó sűrűségűvé alakított tésztából -azaz a kanalat vékonyan takaró, bevonó sűrűségű masszából- csipet sóval, porcukorral és őrölt fahéjjal ízesített palacsintát készítünk, melyhez hámozott, bor ízű reszelt almát adunk. Olvasztott vajban, a szokottnál vastagabb, mindkét oldalon mosolygós pirosra sütött tésztát sütünk. Ha a palacsinta masszát mind kisütöttük, a sütőben, kevés vajban, durvára vágott diót pirítunk. A palacsintákat egyenként, barack jammal betöltjük, pirított dióval megszórjuk, és háromszög alakúra hajtjuk. Porcukorral meghintve, forrón tálaljuk. Igen kiadós, laktató desszert. Ízlés szerint más töltelékkel is készülhet.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges