Recept elkészítése:
Almás-mazsolás palacsinta recept
Hozzávalók:
8 db palacsinta,
3 ek. mazsola,
4 cl calvados,
2 ek. mandula,
4 savanykás alma,
1 citrom,
2 ek. vaj,
2-3 ek. porcukor.
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a calvadosba. A mandulát szárazon megpirítjuk. A hámozott almákat vékony szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A vajat felolvasztjuk, benne 3 percig pároljuk az almát, majd közékeverjük a mazsolát, a calvadost. Megtöltjük a palacsintákat, megszórjuk pirított mandulával, tölcsérformára begöngyöljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítés ideje: 40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges