Olasz csirke 1. recept

Recept elkészítése:

Olasz csirke 1. recept

Elkészítés:

Két evőkanál olajon megpirítunk két gerezd fokhagymát meg egy kiskanálnyi finomra vágott vöröshagymát, megforgatunk rajta két feldarabolt kis csirkét, és cikkekre belevágunk egy fél kiló paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy ágacska rozmaringot, egy babérlevelet, és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús megpuhul. (Olaszországban még kevés vörösborral is szokták ízesíteni, de a nélkül is finom.) Mikor a pecsenye már puha, tűzálló tálra szedjük, levét tésztaszűrőn áttörjük, és ráöntjük. Tetejére bőven reszelünk sajtot, és a sütőben 5 percig sütjük. Sós vízben főtt spagetti, makaróni vagy szarvacskatészta illik hozzá köretnek.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: