Májas hústekercs zsályás töltelékkel recept

Májas hústekercs zsályás töltelékkel recept

Hozzávalók:
60 dk marha comb,
15 marhamáj,
12 szelet pármai sonka,
1 ek. paradicsompüré,
2,5 dl száraz fehérbor,
4 ek reszelt parmezánsajt,
1 hagyma,
2 gerezd foghagyma,
2-3 ek. olaj,
1/2 csokor petrezselyemzöld,
kakukkfű,
1 ág rozmaring,
8 zsályalevél,
só, bors.

Elkészítés:

3 zsályalevelet félreteszünk, a többit a megmosott fűszernövényekkel együtt felaprítjuk, 1 teáskanál zöldfűszert félreteszünk, a többi összekeverjük a kockára vágott hagymával, zúzott fokhagymával. A megmosott marhamájat csíkokra vágjuk. A hússzeleteket kiveregetjük, besózzuk, megkenjük a zöldfűszeres keverékkel. Ráfektetünk 2-2 szelet sonkát, majd középen kettévágjuk. Beboritjuk a májcsikokkal és összetekerjük. Fogvájóval összetűzzük. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a hústekercseket körös-körül megpirítjuk. Paradicsompürével ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel és a borral. Hozzáadjuk a félretett zsályaleveleket, és fedő alatt 15 percig pároljuk. A félretett zöldfűszerekkel gazdagon meghintve tálaljuk. Az olaszok elsősorban borjúcombból és májból készítik.

Elkészítési idő: 50 perc

vissza a főoldalra