Bárány vadászné módra (Abbacchio alla cacciatora) recept
Hozzávalók:
1 kg bárányhús (kövezzetek meg, de én kipróbáltam sertésbõl is),
2 szardella (én pasztát használtam),
zsálya,
só,
bors,
1-2 gerezd fokhagyma,
egy rozmaringág,
liszt,
fehér bor,
ecet.
Elkészítés:
A húst kockákra vagy csíkokra vágjuk, megpirítjuk, megborsozzuk és megsózzuk. Amikor szépen megpirult, hozzáadjuk a fokhagymát, egy rozmaringágat és néhány zsályalevelet. Pár perc múlva a húsdarabokat megszórjuk liszttel, és amikor a liszt színt kap, nyakon öntjük az egészet fehér borral (vagy hígított ecettel – javallom a száraz bort). Mérsékelt lángon egy óráig fõzzük, ennek során többször is önthetünk rá vizet, (vagy bort).
Tálalás elõtt egy kevés levet lemerünk róla; ebben finoman szétnyomkodjuk a szardellát, és visszaöntjük a húsra. A szardella meglehetõsen sós, ezért óvatosan sózzunk!
Szép barnára sült krokettel tálaljuk.
Elkészítés ideje: 90perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges