Recept elkészítése:
Pulykamell narancsmártással recept
Hozzávalók 10 főre:
1,4 kg pulykamell filé,
1 dl olaj,
8 dkg liszt,
só, őrölt bors ízlés szerint.
A mártáshoz:
10 dl Grand Gold Narancsdzsúsz sűrítménye,
15 dkg Demi Glace mártásalap,
10 dkg vaj,
10 dl tejszín,
15 dkg narancs,
friss gyömbér,
a körethez burgonyakrokett,
mazsolás rizs,
vörösboros körte.
Elkészítés:
A befűszerezett pulykamell filét lisztbe forgatjuk, roston megsütjük. Vajban áthevítjük a metéltre vágott friss gyömbért és a narancshéjat. A mártásalapot felengedjük a tejszínnel és a kevés vízzel elkevert Grand Gold Narancs juice sűrítménnyel, majd jól kiforraljuk. Az üde, kitűnő ízű narancsmártást a hús mellé öntve, a köretekkel tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges