Pulykamell narancsmártással recept

Pulykamell narancsmártással recept

Hozzávalók 10 főre:
1,4 kg pulykamell filé,
1 dl olaj,
8 dkg liszt,
só, őrölt bors ízlés szerint.

A mártáshoz:
10 dl Grand Gold Narancsdzsúsz sűrítménye,
15 dkg Demi Glace mártásalap,
10 dkg vaj,
10 dl tejszín,
15 dkg narancs,
friss gyömbér,
a körethez burgonyakrokett,
mazsolás rizs,
vörösboros körte.

Elkészítés:

A befűszerezett pulykamell filét lisztbe forgatjuk, roston megsütjük. Vajban áthevítjük a metéltre vágott friss gyömbért és a narancshéjat. A mártásalapot felengedjük a tejszínnel és a kevés vízzel elkevert Grand Gold Narancs juice sűrítménnyel, majd jól kiforraljuk. Az üde, kitűnő ízű narancsmártást a hús mellé öntve, a köretekkel tálaljuk.

Kiemelt partnerünk