Narancslepény recept

Recept elkészítése:

Narancslepény recept

Hozzávalók:
30 dkg cukor,
10 dkg zsír,
3 egész tojás,
1 zacskó sütőpor,
40 dkg liszt,
3 dl tej,
2 dl narancsdzsem,
1 nagy narancs,
10 dkg mazsola,
zsír és liszt a tepsi kenéséhez.

Elkészítés:

Az olvasztott, de már nem meleg zsírt habosra keverem a cukorral, majd az egész tojásokat hozzáadva, tovább keverem. Ezután apránként beleadom a sütőporral elkevert lisztet és tejet, végül hozzáadom a narancsdzsemet is. Egy közepes nagyságú tepsit kizsírozok, kevés liszttel meghintem, majd belesimítom a masszát. A tetejét meghintem reszelt narancshéjjal és a meghámozott, kis kockákra vágott narancshússal. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon megsütöm. Kis kockákra vágva tálalom.

Receptek kategória: