Narancsfánk 2. recept

Narancsfánk 2. recept

Hozzávalók:
3 kisebb narancs,
1 egész tojás,
2 evőkanál narancsszörp,
1 mokkáskanál reszelt narancshéj,
3-4 evőkanál liszt,
olaj a sütéshez,
csipetnyi só,
1 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

A narancsot megmosom, héját lereszelem, majd meghámozva egy centis karikákra vágom. A tojást habosra verem a sóval, 1 teáskanál porcukorral, beleöntöm a reszelt narancshéjat és a narancsszörpöt, majd 1 evőkanál liszttel simára keverem. A narancskarikákat először lisztben megmártom, ezután a narancsos tojásban megforgatom, és újra lisztbe mártom. Végül a forró olajba beletéve, mindkét oldalán hirtelen, erős tűznél, pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem róla és kevés porcukorral meghintve tálalom. Ananászkarikával is ugyanígy készíthető, ekkor a levét előzőleg jól le kell csurgatni.

Elkészítési idő: 50 perc

Kiemelt partnerünk