Narancsban párolt zöldséges nyúl recept

Narancsban párolt zöldséges nyúl recept

Hozzávalók:
2 hátsó nyúlcomb,
3-4 lédús narancs,
30 dkg sárgarépa,
15 dkg gomba,
1/2 dl vörösbor,
3 szál újhagyma,
só, bors,
ételízesítő,
2-3 evőkanál olaj.

Elkészítés:

Felhevített olajban néhány perc alatt kissé megpirítom a húst, utána ráöntöm a vörösbort, és fedő alatt párolom tovább. Közben egy narancsot meghámozok, és kockára vágok, egy másik narancs levét kifacsarom. és mindkettőt hozzáadom a párolódó húshoz. Amikor félig már puha, a megtisztított, felkockázott sárgarépát és a felszeletelt gombát is belekeverem, és addig párolom, amíg egészen meg nem puhul. Közben ízlés szerint fűszerezem, apróra vágott újhagymával megszórom. Ha közben elfövi a levét, narancslével pótolom. Rizskörettel és narancsszeletekkel díszítve tálalom, és körbeöntöm a pecsenyelével.

Elkészítési idő: kb. 2 óra
Jó tanács: Nyúlhús helyett csirkéből készítve is igen finom.