Recept elkészítése:
Moszkvai sütemény recept
Hozzávalók:
7 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
15 dkg dió,
7 dkg narancshéj,
1 dl tejszín,
2 dkg liszt.
Elkészítés:
Az anyagokat a liszt kivételével összekeverjük és felforraljuk. A lángról levéve belekeverjük a lisztet. Nagyon vékonyan kivajazott és lisztezett sütőlemezre fél kávéskanálnyi halmokat rakunk, és rumba mártott kiskanállal kissé ellapítjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, amíg a lapok megszilárdulnak, szélük világosbarnára sül. Ha kisült, még melegen vékony késsel alányúlunk, és sima deszkára helyezzük. A sütemények alsó lapját csokoládémázzal bevonjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges