Zabpelyhes-mazsolás muffin recept

Zabpelyhes-mazsolás muffin recept

Hozzávalók:
8,5 dkg sótlan, lágy vaj,
11 dkg barna cukor,
4 tojás fehérje,
1 teáskanál vaníliaaroma,
12 dkg zabpehely,
16 dkg liszt,
1-1/2 teáskanál fahéj ízlés szerint,
1 teáskanál só,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál sütőpor,
2,4 dl almaszósz (vagy hígabb almalekvár),
2 evőkanál víz,
15 dkg mazsola.

Elkészítés:

      A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A muffinformákat kivajazzuk. A mazsolát lobogó vízbe tesszük, majd leszűrjük és hagyjuk megszáradni. Habverővel kikeverjük a vajat és a barna cukrot. Hozzáadjuk a többi összetevőt a mazsola, a tojásfehérjék és a vanília kivételével. A tojásfehérjéket a vaníliával kemény habbá verjük. A habot óvatosan belekeverjük a masszába, majd a mazsolát is beleforgatjuk. A tésztát a muffinformába kanalazzuk, 20-25 percig sütjük. Kisülés után öt percet hagyjuk hűlni a formában.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra