Sonkás-fűszeres muffin recept

Sonkás-fűszeres muffin recept

Hozzávalók:
6 szelet húsos szalonna,
3 pohár liszt,
6 dkg vaj,
1 teáskanál sütőpor,
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom,
2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma,
2 evőkanál apróra vágott friss oregano,
3/4 pohár reszelt parmezán sajt,
2 tojás enyhén felverve,
1 pohár tej.

Elkészítés:

      A szalonnát kis kockákra vágjuk, kis serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a füszereket, a szalonnát és a sajtot, végül a tojással elkevert tejet. A tésztát a muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók