"Mexikói" muffin recept

"Mexikói" muffin recept

Hozzávalók:
15 dkg liszt,
10 dkg kukoricaliszt,
2 1/2 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál chilli-por,
bors,
3-4 evőkanál reszelt sajt,
pirospaprika,
1 tojás,
2,5 dl író (vagy kefír),
0,6 dl olaj,
1 kis (zöld, csípős) paprika apróra vágva,
8 dkg morzsolt, főtt kukorica (konzerv),
8 dkg vörös bab (konzerv-natúr).

Elkészítés:

      A muffinformákat kivajazzuk, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kétfajta lisztet, a sütőport, a sót, a chillit, a borsot, a sajtot és a paprikát összekeverjük. Egy másik tálban először simára keverjük a tojást a kefírrel és az olajjal, majd hozzáadjuk a kukoricát, a paprikát és a babot is. Végül kanalanként hozzáadjuk (a mixer legalacsonyabb fokozatán!) a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük (vagy amíg aranybarnára nem sülnek), majd a formákban hagyjuk kihűlni.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra