Kakaós muffin recept
Hozzávalók:
22 dkg liszt,
15 dkg cukor,
4,3 dkg kakaópor (nem instant!),
2 evőkanál sütőpor,
½ teáskanál só,
¼ teáskanál szódabikarbóna,
2,4 dl szobahőmérsékletű tej,
11 dkg sótlan, olvasztott, lehűtött vaj,
1 tojás (enyhén felverve),
1 teáskanál vaníliaaroma (vagy 1 csomag vaníliás cukor).
Elkészítés:
A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kikenjük zsiradékkal (vaj), vagy kibéleljük muffinpapírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban kikeverjük a tejet a vajjal, a tojással és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, míg sima nem lesz. A tésztát az előkészített muffinsütőbe kanalazzuk. 20-25 percig sütjük (tűpróba!).
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges