Hagymás-olívás muffin recept

Hagymás-olívás muffin recept

Hozzávalók:
2 hagyma,
10 dkg fekete olajbogyó,
50 dkg liszt (teljes kiőrlésű),
2 teáskanál sütőpor,
2 csipet só,
2 teáskanál barna cukor,
1 evőkanál bazsalikom,
10 dkg reszelt parmezán sajt,
2 csipet rozmaring,
6 tojás,
3 dl tej,
1,2 dl olívaolaj.

Elkészítés:

      A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. Az olajbogyókat kimagozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a cukorral, a bazsalikommal, a parmezánnal és a rozmaringgal. A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Beleadagoljuk a lisztes keveréket, majd hozzákeverjük a hagymát és az olajbogyót. A tésztát a formába töltjük, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra