Gombás muffin recept

Gombás muffin recept

Hozzávalók:
1 ¾ csésze liszt,
1 evőkanál cukor,
¼ teáskanál só,
2 teáskanál sütőpor,
½ csésze reszelt sajt (trappista),
¾ csésze tej,
1/3 csésze olaj,
1 tojás enyhén felverve,
¾ csésze apróra vágott gomba,
1/3 csésze apróra vágott hagyma,
1/4 csésze apróra vágott dió,
1/8 teáskanál őrölt bors,
½ teáskanál őrölt kakukkfű,
½ teáskanál szárított petrezselyem,
½ teáskanál só (ha kell),
1 evőkanál vaj .

Elkészítés:

      A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket, jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről és félretesszük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinsütőt kivajazzuk vagy kibéleljük sütőpapírral. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sót, sütőport és a sajtot. Egy kisebb tálban alaposan elkeverjük az olajat, tejet és a tojást. Mélyedést képezünk a száraz keverékbe és egyszerre beleöntjük a folyadékot. Hozzáadjuk a gombás anyagot és addig keverjük csak, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Nem szabad túlkeverni! A tésztát belekanalazzuk a muffinformákba (csak 2/3-ig!) 20-25 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk