Epres-joghurt muffin recept

Recept elkészítése:

Epres-joghurt muffin recept

Hozzávalók:
20 dkg eper,
1 citrom leve,
13 dkg cukor,
12 dkg vaj,
2 tojás,
1,5 dl eperjoghurt,
½ dl tej,
25 dkg liszt,
½ csomag sütőpor,
porcukor.

Elkészítés:

      Az epret megmossuk, leszáritjuk, kis darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffinformákat kikenjük vajjal, vagy muffinpapírral kibéleljük. A cukrot kikeverjük a vajjal, a tojással, az eperjoghurtot és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a vajas masszát. Végül vigyázva belekeverjük az epret. A muffinsütőt 3/4-ig töltjük a tésztával, és 20-25 percig sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: