Ananászos-sonkás muffin recept

Recept elkészítése:

Ananászos-sonkás muffin recept

Hozzávalók:
20 dkg ananász,
20 dkg főtt sonka (vagy gépsonka egyben),
10 dkg Gouda sajt,
30 dkg liszt,
2 evőkanál zabpehely,
1 teáskanál Provence-i fűszerkeverék,
1 csomag sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 csipet só,
1 csipet hagymapor,
2 tojás,
0,75 dl olaj,
3 dl író (vagy kefír),
10 dkg túró,
0,4 dl ananászlé.

Elkészítés:

      A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a formákat kivajazzuk. Az ananászt és sonkát apróra vágjuk, a sajtot durvára reszeljük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket összekeverjük. Habosra keverjük a tojást a vajjal, az íróval, a túróval, az ananászlével. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, az ananászt, a sonkát, végül a sajtot. 25-30 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: