Ananászos muffin II. recept

Recept elkészítése:

Ananászos muffin II. recept

Hozzávalók:
20 dkg ananász (konzerv),
15 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
6 dkg zabpehely,
3 teáskanál sütőpor,
2 tojás,
18 dkg cukor,
15 dkg lágy vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
30 dkg tejföl.

Elkészítés:

      A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat jól kivajazzuk. Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A lisztet, a keményítőt, a zabpelyhet és a sütőport összekeverjük. Egy másik edényben habosra keverjük a tojást a cukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot és a tejfölt. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az ananászdarabokat, jól összekeverjük. A masszát a formákba töltjük, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: