Almás muffin IV. recept

Recept elkészítése:

Almás muffin IV. recept

Hozzávalók:
1 csésze liszt,
1/3 csésze barnacukor,
2 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió,
1 csésze hámozott, alaposan összedarabolt savanykás alma,
3/4 csésze víz,
1/2 csésze tej,
1/4 csésze olaj,
1 tojás,
2 csésze búzakorpa pehely.

Elkészítés:

      A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a formákat kivajazzuk. Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót. Az almát, a vizet, a tejet, a növényi olajat és a tojást simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd beleadagoljuk a pelyhet is. A formákat 2/3-ig töltjük. 12-15 percig sütjük, melegen tálaljuk.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: