Almás muffin II. recept

Recept elkészítése:

Almás muffin II. recept

Hozzávalók:
3 alma,
28 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
3 csapott teáskanál sütőpor,
12 dkg cukor,
1 csipet fahéj,
1 csipet só,
2,5 dl tej,
0,6 dl növényi olaj,
½ teáskanál vanília,
1 tojás,
1 evőkanál barna cukor.

Elkészítés:

      A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a formákat kivajazzuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, fahéjat és a sót elvegyítjük egy tálban. Egy másik tálbanösszekeverjük atejet, az olajat, a vaníliát és a tojást. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almát, majd az egészet jól összedolgozzuk. A masszát a formákba töltjük, megszórjuk a barna cukorral és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: