Almás-mazsolás muffin recept

Recept elkészítése:

Almás-mazsolás muffin recept

Hozzávalók:
13 dkg mazsola,
1,25 dl író (kefír),
1 közepes alma,
15 dkg liszt (teljes kiőrlésű),
½ csomag sütőpor,
2 evőkanál kakaó,
2 teáskanál őrölt fahéj,
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
3 tojás,
10 dkg vaj,
15 dkg méz.

Elkészítés:

      A mazsolát beáztatjuk az íróba. Az almát meghámozuk, kimagozzuk, finomra reszeljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval, a fűszerekkel és az almával. A tojást habosra keverjük a vajjal, és a mézzel, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és az írós mazsolát. A masszát a kivajazott muffinformákba öntjük, 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: