Mézes kenyérpuding I. recept

Mézes kenyérpuding I. recept
Hozzávalók:

4 dl kockára vágott tegnapi kenyér,
4 dl durvára szétmorzsolt maradék fánk, teasütemény vagy zsemle,
5 db tojás, összehabarva,
2 dl tej,
1 dl illatos méz (pl. hársméz),
1 evőkanál vanília,
1 evőkanál fahéj,
1/2 dl mazsola, apróra vágott datolya vagy dió.

Elkészítés:

Egy megfelelő méretű keverőtálban keverjük össze valamennyi hozzávalót, majd öntsük át egy kb. másfél-két literes, kizsírozott sütőformába (kuglófsütőbe vagy őzgerincsütőbe, ízlés szerint). 160C°-os sütőben süssük 35 - 40 percig. Melegen tálaljuk mézes desszert öntettel vagy mézes tejszínhabbal (vagy mindkettővel).