Márványtorta recept

Márványtorta recept
Hozzávalók:

25 dkg méz,
25 dkg gríz,
7 tojás,
2 evőkanál rum,
2 dkg kakaó,
6 dkg dió,
késhegynyi szalalkáli,
kis fahéj,
5 dkg cukrozott narancshéj.

Elkészítés:

A tojás sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott narancshéjat, a szalalkálit, tovább kavarjuk, és két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe kakaót kavarunk, hozzáadjuk a félmennyiség grízt s a fél mennyiség habbá vert fehérjét. A másik fél részhez hozzáadjuk a darált diót, a maradék habot és a grízt. Tortaformába váltakozva beleöntjük a két tésztát. Középtűzön sütjük, kihűlve két részre osztjuk, málnadzsemmel töltjük, cukormázzal bevonjuk.