Almás sütemény a reggeli kávéhoz

files/images/mezes/mezes.jpg
Hozzávalók

2 dl olvasztott főzőmargarin,
2 dl méz,
2 dl enyhén összehabart tojás,
1 teáskanál vanília,
4 dl finomliszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál só,
2 dl joghurt,
4 dl apró kockákra vágott alma.

Krém:
1 dl apróra vágott dió,
1 teáskanál fahéjpor,
1 dl barna cukor,
2 evőkanál olvasztott vaj.

Recept elkészítése:

Addig keverjük a hozzávalókat, amíg a dió egyenletesen el nem oszlik a keverékben. Keverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúrás közben, váltakozva a joghurttal. Végül keverjük bele az almakockákat. Kanalazzuk szét a tésztát 3 db, kizsírozott, kb. 20x13x3 cm-es tepsibe, majd szórjuk a tetejére a krémet. 175° C-os sütőben süssük 45 percig.

Receptek kategória: