Sűrű gazpacho recept

Sűrű gazpacho recept
Hozzávalók 4 személyre:

8 nagy paradicsom meghámozva kimagozva és kockákra vágva,
2 ek. olívaolaj,
3 dl jeges víz,
2 gerezd fokhagyma apróra vágva,
1 zöldpaprika kimagozva, apróra vágva
1 uborka, meghámozva, kimagozva és apróra vágva,
só, frissen őrölt fehér bors,
jégkockák (elhagyható),
1 ek. finomra vágott petrezselyem,
1 ek. finomra vágott menta. 5 dkg friss,
fehér zsemlemorzsa,
2 ek. borecet,

A díszítéshez:
2 kemény tojás,
1 hagyma,
12 fekete olajbogyó,
1 piros húsú paprika

Elkészítés:

A jeges víz, a só és a bors, valamint a jégkockák kivételével valamennyi hozzávalót turmixgépbe rakjuk (ha szükséges két adagban), és alacsony fordulatszámon fél-egy percig keverjük, amíg sima masszát nem kapunk. A keveréket egy nagyméretű tálalóedénybe öntjük, felöntjük a jeges vízzel, megsózzuk, borsozzuk, és lefedve legalább 2 órán át, hűtjük. A díszítéshez felaprítjuk a tojást, finomra vágjuk a hagymát, kimagozzuk, és vékonyan felkarikázzuk az olajbogyó, apró kockákra vágjuk a piros paprikát. Tálalás előtt a gazpachóhoz adjuk a jégkockákat, és a tetejére szórjuk a díszítést.
Gazpacho - ejtsd gazpacso