Spagetti mexikói mártással recept

Spagetti mexikói mártással recept
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg spagetti,
2,5 l víz,
15 dkg konzerv kukorica,
3 serrano chili apró kockákra vágva,
2 ek. paradicsompüré,
2 hagyma finomra vágva,
1 zöldpaprika,
2 paradicsom meghámozva  (kockákra vágva),
1 gerezd zúzott fokhagyma,
1/2 dl száraz fehérbor,
késhegynyi szárított oregano,
3 ek. olívaolaj,
késhegynyi őrölt bors,
20 dkg reszelt sajt só,

Elkészítés:

Egy serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a chilit, a zöldpaprikát és a fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd belekeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, és lassú tűzön öt percig pároljuk. Elkeverjük a paradicsompürét a borral, az oreganóval, a sóval, a borssal, és a paprikás-hagymás keverékre öntjük. Sós vízben rugalmasra főzzük a spagettit. Leszűrjük, előmelegített tányérokra szedjük a mártást, és meghintjük a reszelt sajttal.

Kiemelt partnerünk