Mexikói tésztás pástétom recept

Mexikói tésztás pástétom recept
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:
1 csésze víz,
20 dkg reszelt sajt,
1 mk. só,
3 dl tej,
1 ek. tejföl,
2 tojássárgája,
1 tojás,
1 ek. zsemlemorzsa,
2 csésze liszt.

Töltelék:
1 ek. vaj,
1/4 kg darált sertéshús,
2 ek. reszelt vöröshagyma,
1 tk. csípős paprikakrém,
1 mk. szurokfű,
só,
2 hámozott, kimagozott paradicsom apróra vágva,
3 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, sajtot, sót, adjuk hozzá a tej 3/4-ét, a tejfölt, tojást. Gyúrjuk jól össze. Ha kemény lenne a tészta, adjuk hozzá a többi tejet is. Tegyük kerek, alacsony peremű formába úgy, hogy a tészta széle 3 cm magasan legyen. Szórjuk meg zsemlemorzsával. Vajon pároljuk meg a húst, hagymát, míg elfő a leve. Tegyük hozzá a fűszereket és a paradicsomot. Addig főzzük, míg a leve ennek is elfő. Öntsük a tészta közepére, szórjunk rá kevés reszelt sajtot. Süssük kb. 30 percig. Forrón tálaljuk.

Kiemelt partnerünk