Kukoricaleves recept

Kukoricaleves recept
Hozzávalók 4 személyre:

4 nagy kukoricacső,
6 dl csirkehúsleves (leveskockából),
2 paradicsom lehéjazva és kockára vágva,
só, őrölt fekete bors,
1 hagyma finomra vágva,
2 szelet toast kenyér,
3 ek. olaj

Elkészítés:

Éles késsel hosszirányban lepergetjük a kukoricacsövekről a szemeket. A kukoricaszemek feléből robotgéppel pürét készítünk, a maradékot pedig félretesszük. Egy lábosban felforrósítunk 2 ek. olajat, és 3-4 percig pároljuk rajta a paradicsomot meg a hagymát. Hozzáadjuk a félretett kukoricaszemeket, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a csirkehúslevessel, megsózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Apró kockákra szeljük a toast kenyeret, a maradék olajon ropogósra pirítjuk, és a levesbe szórjuk.