Húsgombócleves (Caldo De Albondigas) recept

Húsgombócleves (Caldo De Albondigas) recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 l marhahúsleves (leveskockából),
1 burgonya kockákra vágva,
1 szál sárgarépa vékony karikákra vágva. 1 cukkíni kockákra vágva,
1 kis hagyma finomra vágva,
2 paradicsom meghámozva és kockákra vágva,
oregano,
só, bors.

A húsgombóchoz:
20 dkg darált sertéshús
20 dkg darált marhahús
5 dkg füstölt sonka,
1 tojás,
1 zsemle vízbe áztatva,
kinyomkodva és ledarálva,
1/2 fej hagyma finomra vágva,
1/2 kk. őrölt koriander,
só, bors.

Elkészítés:

Egy nagyobb lábosban felforraljuk a húslevest, beletesszük a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a cukkínit és a paradicsomot, megsózzuk, borssal és oreganóval ízesítjük. 20 percig főzzük. A darált húsokat összekeverjük.  Hozzáadjuk a hagymát, a tojást, az őrölt koriander, a zsemlét, a borsot és a sót. Az egészet jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. Egyenként a levesbe eresztjük a húsgombócokat. Kis lángon, további 1 órán át, főzzük.

Kiemelt partnerünk