Gombaleves dióval recept

Gombaleves dióval recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 ek. vaj,
2 szem, csípős cseresznyepaprika apróra vágva,
2 ek. reszelt hagyma,
1/4 kg felaprított csiperke,
1 púpozott ek. darált dió,
1 ek. finomra vágott petrezselyem,
só, bors,
1/2 l víz,
1 csirkehúsleves-kocka,
1/2 ek. Vegeta,
3 dl tej,
6 tk. tejszín.

Elkészítés:

Pároljuk 5 percig vajon a csípős paprikát, hagymát, majd a gombával együtt még 10 percig. Tegyük bele a diót, a fűszereket. Kevés vizet öntsünk hozzá, lassan, lefedve főzzük kb. 15 percig.
Ha kész, hagyjuk kihűlni. Öntsük keverőbe, keverjük simára, majd forraljuk fel.
Melegített csészében tálaljuk, tetejére 1 ek. tejszínnel.

Kiemelt partnerünk