Gazdag gombaleves recept

Gazdag gombaleves recept
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg gomba felszeletelve,
5 dl csirkehúsleves (kockából),
2 serrano chili apróra vágva,
3 dl tej,
2 ek. finomra vágott hagyma,
1 ek. vaj,
2 ek. darált dió,
só, őrölt bors,
1 ek. finomra vágott petrezselyem,
4 ek tejszín

Elkészítés:

Egy fazékban felforrósítjuk a vajat, 5 percig pároljuk rajta a chilit és a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, és még 10 percig sütjük. Hozzákeverjük a diót, a petrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, és felöntjük a húslevessel. Lassú tűzön, lefedve 15 percig főzzük, majd beleöntjük a tejet, és még 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Simára turmixoljuk, és felforraljuk. Előmelegített tányérokba merjük, és egy-egy ek. tejszínnel díszítjük.