Garnéla szalonnában, tejfölös mártással recept

files/images/nemzeti/mexiko.jpg
Hozzávalók

16-20 nagyobb garnéla megtisztítva,
16-20 szelet húsos szalonna,
3 ek. vaj,
1 limet finomra reszelt héja,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 chili kimagozva és apróra vágva,
2 ek. finomra vágott koriander,
2 újhagyma vékony karikákra vágva,
só, bors,
1-2 kiskanál limetlé
A mártáshoz 1,5 dl tejföl,
2-3 gerezd zúzott fokhagyma                        

A díszítéshez:
friss koriander,
limet karikák.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A rákok köré tekerjük a szalonnacsíkokat, és fogpiszkálóval rögzítjük. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a reszelt limethéj felét és a fokhagymát. Meglocsoljuk vele a szalonnába csomagolt garnélákat. Egy tálban alaposan összekeverjük a tejfölt, a fokhagymát, a chilit, a koriandert, az újhagymát, a maradék limethéjat és a limetlét. Megsózzuk, borsózzuk. A garnélákat előmelegített grillsütőben 4 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Kivesszük a fogpiszkálókat, és eldobjuk. A kész rákokat tányérokra osztjuk, és friss korianderrel és limetkarikákkal díszítjük. A mártást külön tálkában kínáljuk.

Receptek kategória: