Flauta recept

Flauta recept
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg csirkehús lebőrözve, kicsontozva, és ledarálva, vagy nagyon apróra szelve (Készíthetjük sertés- vagy marhahúsból is)
1 ek. olaj,
1 kis hagyma, finomra vágva,
1/2 zöld vagy piros paprika (finomra vágva),
1 chilipaprika kimagozva, (finomra vágva),
10 dkg fagyasztott csemegekukorica,
6 kimagozott olívabogyó felaprítva (zöld vagy fekete),
1 dl tejszín só,
12 tortilla Taco-mártás

A tetejére avokadópüré vagy tejföl

Elkészítés:

Az olajat felforrósítjuk egy közepes méretű lábosban, beletesszük a csirkehúst, a hagymát és a zöldpaprikát. Lassú tűz fölött, gyakran kevergetve sütjük. Amikor a csirkehús átsült és a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a chilipaprikát, a csemegekukoricát, az olajbogyókat, a tejszínt és sót. Felforraljuk, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Közben két tortillalapot tiszta munkafelületre helyezünk, úgy, hogy néhány centire átfedjék egymást. Rákanalazunk egy keveset a csirkekeverékből, feltekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük őket. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és kisütjük benne a feltekert töltött tortillákat. Ne hagyjuk nagyon megbarnulni. Papírtörölközőn lecsepegtetjük, és rizzsel vagy sült babbal és salátával tálaljuk.