Fehérbab leves recept

files/images/nemzeti/mexiko.jpg
Hozzávalók

20 dkg fehérbab,
2 chorizo kolbász (Debreceni) lehéjazva és karikákra vágva,
1/2 sertéscsülök kicsontozva és kockákra vágva,
2 ek. marhafaggyú (vagy olaj),
10 dkg füstölt sonka, kockákra vágva,
1 fej hagyma finomra vágva,
35 dkg salsa de jicamate vagy 1 kis doboz konzerv paradicsommártás,
1/2 zöldpaprika csíkokra vágva,

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Lefedve 2 liter vízben 2 órán át, főzzük. Megsózzuk, hozzáadjuk a kockákra vágott sertéscsülköt, és az egészet puhára főzzük. Nagy serpenyőben felolvasztjuk a zsiradékot, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, a sonkát és a kolbászt. Felöntjük a paradicsommártással, és összeforraljuk, majd a babhoz öntjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Salsa - ejtsd szálszá - szósz, mártás.

Receptek kategória: