files/images/nemzeti/mexiko.jpg
Hozzávalók
50 dkg főtt, konzerv csicseriborsó,
1 hagyma, finomra vágva,
só, őrölt fekete bors,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
néhány mentalevél,
3 ek. olaj,
4 tojás,
7 dl csirkehúsleves (kockából)
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
Egy fazékban felforrósítunk 2 ek. olajat, és aranysárgára pirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük a levessel, megsózzuk, borsozzuk, beleteszünk 2-3 mentalevelet, és 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről, pürésítjük, és melegen tartjuk. A maradék olajban tükörtojásokat sütünk. A levest tányérokba mérjük, és mindegyikre egy-egy tojás helyezünk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges