Csicseriborsó leves recept

Csicseriborsó leves recept
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg főtt, konzerv csicseriborsó,
1 hagyma, finomra vágva,
só, őrölt fekete bors,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
néhány mentalevél,
3 ek. olaj,
4 tojás,
7 dl csirkehúsleves (kockából)

Elkészítés:

Egy fazékban felforrósítunk 2 ek. olajat, és aranysárgára pirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük a levessel, megsózzuk, borsozzuk, beleteszünk 2-3 mentalevelet, és 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről, pürésítjük, és melegen tartjuk. A maradék olajban tükörtojásokat sütünk. A levest tányérokba mérjük, és mindegyikre egy-egy tojás helyezünk.