Babgulyás recept

Babgulyás recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 pár debreceni,
1 kis doboz (425 ml) konzerv fehérbab,
1 kis doboz (425 ml) konzerv vesebab,
1 doboz (850 ml) hámozott paradicsom,
1 kis szál póréhagyma,
15 dkg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
1/2 csokor friss vagy 1/2 teáskanál szárított majoránna,
só, bors

Elkészítés:

A megtisztított hagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, és néhány percig pirítjuk. A paradicsomot a konzervdobozban villával összetörjük, és a levével együtt a hagymás burgonyához öntjük. Fedő alatt 1015 percig főzzük. A megtisztított, felkarikázott pórét, a kétféle, lecsöpögtetett babkonzervet, és a karikákra vágott kolbászt a levesbe tesszük. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük. Friss majoránnával díszítjük.

Elkészítési idő 45 perc

Kiemelt partnerünk