Paprikás burgonyakrém recept
Hozzávalók:
1 nagy, héjában főtt burgonya,
1 db zöld színű paprika,
1 db piros színű paprika,
1 db sárga színű paprika,
1 kis fej vöröshagyma,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 púpozott mokkáskanál só,
fél mokkáskanál törött fekete bors,
fél mokkáskanál reszelt szerecsendió-virág,
1 dl sűrű tejföl.
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát, a megmosott, kicsumázott és kierezett színes paprikákat, valamint a tisztított vöröshagymát a húsdarálón kétszer ledarálom, hogy teljesen pépes legyen. Keverőtálba teszem a megpuhított vajjal és a tejföllel együtt. Rászórom a fűszereket és az egészet habosra, egyneműre keverem. Pirított szendvicskenyérre való krém.
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges