Burgonyás káposztatekercs recept

Burgonyás káposztatekercs recept

Hozzávalók:
8 db nagy savanyú-káposzta levél,
2 közepes nagyságú, héjában főtt burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
1 púpozott mokkáskanál só,
2 evőkanál tejföl,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 savanykás, aromás alma,
1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

A megfőtt, még meleg burgonyát hámozás után lereszelem, az almát megmosom, kicsumázom, és ugyancsak lereszelem. A vajat a tejföllel habosra keverem, beleteszem a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd hozzákeverem a reszelt burgonyát és az almát. A kierezett savanyúkáposzta-leveleket egyenként kiterítem, és mindegyiket bekenem a burgonyás krémmel. Ezután szorosan felcsavarom, mint a rétest szokás. Egyenként folpack fóliába vagy alufóliába csomagolom, és a hűtőszekrényben jól kifagyasztom. Tálalás előtt ujjnyi vastag karikákra vágom és megmosott, leszárított salátalevelekre helyezem.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók