Almás-sajtos burgonyapástétom recept

Recept elkészítése:

Almás-sajtos burgonyapástétom recept

Hozzávalók:
1 nagy, héjában főtt burgonya,
1 savanykás alma,
5 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
ízlés szerint só,
késhegynyi törött fehér bors,
késhegynyi törött fahéj,
csipet cukor,
5 dkg vaj (vagy margarin),
fél dl tej (vagy tejszín).

Elkészítés:

A vajat keverőtálba teszem, hozzárakom a reszelt sajtot, és a fűszereket, majd a tejjel apránként habosra keverem. Ezután hozzáadom a meghámozott és megreszelt főtt burgonyát, végül a meghámozott, kicsumázott, és lereszelt almával keverem össze. Édeskés péksüteményre kenve, melegen és hidegen egyaránt nagyon jó.

Elkészítési ideje: kb. 20 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: