Vörösboros paradicsompaprika-mártás recept

Vörösboros paradicsompaprika-mártás recept
Hozzávalók:

4-5 paradicsompaprika,
1,5 dl olaj,
1,2 dl vörösbor,
2,5 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál borecet,
1 késhegynyi vöröshagymás só,
1 késhegynyi chilipor,
só,
1 evőkanál rizsliszt.

Elkészítés:

A paradicsompaprikát megmosom, a csumáját kivágom, a magját eltávolítóm. A paprika húsát feldarabolom, és turmixgépben pürésítem. Fokozatosan hozzákeverem az olajat, a vörösbort, a paradicsompürét és a borecetet. Vöröshagymás sóval, chiliporral, sóval ízesítem. Kevés rizsliszt hozzákeverésével sűrítem. Tálalásig hűtőszekrényben tárolom. Ezt a pikáns mártást roston vagy nyárson sült húsokhoz kínálom.

Elkészítés ideje: 30 perc

The Mountain - 3D pólók