Udvarmestervaj:
8 dkg vaj,
2 evőkanál petrezselyemzöld,
1 csipetnyi tárkonylevél,
só,
bors,
fokhagymás só,
pár csepp citromlé,
pár csepp worchester.
Paprikás vaj:
6 dkg vaj,
1 kisebb paradicsompaprika,
só,
1 csipetnyi cukor,
1 mokkáskanál rózsapaprika.
Udvarmestervaj:
A vajat apróra vágott petrezselyemzölddel és tárkonylevéllel jól összedolgozom, sóval, borssal, fokhagymás sóval és ízlés szerint néhány csepp citromlével, valamint worchesterrel ízesítem. Összekeverés után henger alakúra formálom, és fóliába csavarva hűtőbe teszem. Frissen sült húsok ízesítésére használom.
Paprikás vaj:
A paradicsompaprikát megmosom, a csumáját kivágom, és a paprika húsát nagyon apróra összevágom. A vajhoz hozzákeverem a paradicsompaprika apróra vágott húsát, a sót, a cukrot és a pirospaprikát. A fűszeres vajat henger alakúra formálom, és alufóliába csavarva a hűtőszekrényben tárolom. Frissensültek ízesítésére használom. Egy-egy szeletet teszek belőle a sült hús tetejére.
Elkészítés ideje: 15 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges