Uborkamártás I. recept

Uborkamártás I. recept
Hozzávalók:

15 dkg hámozott uborka (tisztán mérve),
só,
4 dkg vaj,
3 dkg liszt,
2 dkg reszelt vöröshagyma,
3 dkg cukor,
1 evőkanál,
citromlé,
1 dl tejföl.

Elkészítés:

A meghámozott uborkát apró kockákra vágom, és 2 dl enyhén sós vízben puhára párolom. A vajat megolvasztom, hozzákeverem a lisztet és a reszelt vöröshagymát. 1-2 percig pirítom, majd az uborka párolólevével felengedem. Hozzáadom a cukrot, a citromlevet és a tejfölt. Felforralom. A kész mártásba belekeverem a leszűrt uborkakockákat. Főtt vagy sült húsokhoz tálalom.

Elkészítés ideje: 30 perc

The Mountain - 3D pólók